VAJEČNÁ OMELETA S BROKOLICÍ

Vajecna_omeleta

Proč vejce?

Vejce nezvyšují riziko srdečních onemocnění (jak se tvrdilo), naopak mohou pomoci snížit riziko mozkové mrtvice. Pomáhají snižovat i vysoký krevní tlak. Jsou skvělé pro mozek, hormonální a imunitní systém. Zlepšují kvalitu vlasů a nehtů. Udržují dobrý zrak a zdraví. Vejce je jedna z nejkomplexnějších přírodních potravin – vynikající zdroj bílkovin v bílku a tuků, vitamínů a minerálů v žloutku.

Potřebujete:

  • 2 bio vejce
  • tvrdý sýr – typ a množství podle chuti, např. Edam nebo Gouda
  • ghí na potření pánve
  • 1 brokolici

Jak na to:

  • Rozklepněte 2 vejce, rozkvedlejte, případně malinko osolte. Vlijte na rozehřátou pánev vymazanou troškou rozpuštěného ghí. Přikryjte pokličkou a smažte na mírném stupni.
  • Nastrouhejte si sýr a vysypte ho na omeletu. Přiklopte zpět poklici.
  • Dejte vodu do hrnce a přiveďte k varu, trochu přisolte. Rozeberte brokolici na jednotlivé růžičky a propláchněte vodou. Vložte do vroucí osolené vody a cca 4 minuty blanšírujte. Po 4 minutách slijte a odstavte.
  • V tuto chvíli by měla být hotová i omeleta. Stačí přendat na talíř, přidat brokolici a podávat.

Tip: Tvrdý sýr bývá slaný a dokáže omeletu osolit opravdu dostatečně. Proto vajíčka nesolím./ Můžete použít i brokolici mraženou. V tom případě ji pouze přiveďte k varu a ihned slijte.

OBJEDNEJTE SE NA ÚVODNÍ KONZULTACI

ZA ZVÝHODNĚNOU CENU 200 KČ

(BĚŽNÁ CENA 750 KČ)

Je to jednodušší, než si myslíte

1. Vyplňte  a odešlete formulář.
2. Zavoláme vám a domluvíme termín konzultace
3. Potkáme se u nás a probereme vše důležité