POHANKOVÁ SEKANÁ

pohankova_sekana

Proč pohanku?

Pohanka je známá svým obsahem rutinu. Je dobrým zdrojem vlákniny. Obsahuje spoustu minerálních látek a vitamínů (mangan, zinek, selen, vitamíny B1, B2, E a C). Blahodárně působí na obranyschopnost organismu, posílení stěn, pružnost krevních vlásečnic a při prevenci srdečních chorob. Neobsahuje lepek a je tedy vhodnou potravinou pro lidi trpící celiakií.

Potřebujete:

  • 200 g suché pohanky
  • 500 ml vody
  • 1 rovnou lžičku soli
  • 1 cibuli
  • 1 stroužek česneku
  • 4 bio vejce
  • pepř
  • 1 rovnou lžičku kurkumy
  • 1 lžíci majoránky
  • 1 lžíci bio sádla nebo kvalitního olivového oleje

Jak na to:

  • Pro tenhle recept je potřeba, abyste si pohanku uvařili dopředu. Ráno, když vstanete, propláchněte pohanku vodou, vložte do hrnce, přilijte 500 ml vody a rovnou lžičku soli. Přiveďte k varu a nechte 5 minut vařit. Odstavte z plotny a nechte přikryté pokličkou. Až se večer vrátíte z práce, bude pohanka připravená na sekanou.
  • Zapněte troubu na 180 °C.
  • Na lžíci tuku osmažte cibulku. Na závěr přidejte prolisovaný stroužek česneku a velmi krátce zarestujte. Přidejte k vychladlé pohance.
  • Zároveň k pohance přidejte 4 vejce, trochu osolte, přisypte trochu pepře, kurkumu a majoránku. Všechny ingredience promíchejte.
  • Těsto vložte do pekáčku vyloženého pečícím papírem.
  • Pečte 35 minut v troubě na 180 °C.

Tip: Pohanková sekaná skvěle chutná se syrovou zeleninou a zeleninovými saláty. Výborná je také s křenem s hořčicí.

OBJEDNEJTE SE NA ÚVODNÍ KONZULTACI

ZA ZVÝHODNĚNOU CENU 200 KČ

(BĚŽNÁ CENA 750 KČ)

Je to jednodušší, než si myslíte

1. Vyplňte  a odešlete formulář.
2. Zavoláme vám a domluvíme termín konzultace
3. Potkáme se u nás a probereme vše důležité