KAPUSTOVÁ POLÉVKA

Kapustová polévka

Proč kapustu?

Kapusta je považována za zeleninovou superhvězdu. Obsahuje silné protirakovinně působící látky. Má navíc vysoký obsah síry a obsahuje látku zvanou sulforafan, která se tvoří, když se zelenina krájí či žvýká, a stimuluje tak játra k odstraňování volných radikálů a dalších chemikálií, které můžou poškozovat DNA. Kapusta obsahuje spoustu vápníku, železa, vitamínů A, C a vitamínu K, důležitého pro stavbu kostí. Obsahuje sedmkrát víc beta-karotenu než brokolice a desetkrát víc luteinu a zeaxantinu, které jsou skvělé pro oči.

Potřebujete:

  • 1/2 hlávky velké kapusty
  • 1 větší cibuli
  • 2 střední mrkve
  • 3 stroužky česneku
  • 4 střední brambory
  • 1 velkou lžíci ghí (přepuštěného másla)
  • 1 lžičku čerstvého drceného kmínu
  • pepř
  • 1 litr vývaru (nebo vody)
  • sůl
  • bio vajíčka k uvaření natvrdo (množství podle počtu strávníků a chuti)

Jak na to:

  • Cibuli nakrájenou nadrobno osmahněte ve větším hrnci na přepuštěném másle.
  • Poté, co cibule zesklovatí, přidejte nadrobno pokrájenou mrkev, drcený kmín a prolisovaný česnek a ještě chvilku restujte.
  • Přidejte nadrobno pokrájenou kapustu, sůl a pepř. Zalijte vývarem a přiveďte k varu.
  • Přidejte nakrájené brambory, přiklopte pokličkou a vařte 20 minut.
  • Uvařte si vajíčka natvrdo.
  • Když je polévka uvařená, odeberte 3 naběračky polévky – hlavně brambor, dejte je do jiné nádoby a rozmixujte. Vraťte do polévky. Rozmixovaná směs polévku zahustí.
  • Ochutnejte, případně dosolte a dochuťte pepřem.
  • Na talíř servírujte společně s rozkrojenými vajíčky natvrdo.

Tip: Polévku můžete rozmixovat všechnu, vznikne vám krém, který bude pro děti přijatelnější. Vajíčko dodá jídlu dostatek bílkovin.

OBJEDNEJTE SE NA ÚVODNÍ KONZULTACI

ZA ZVÝHODNĚNOU CENU 200 KČ

(BĚŽNÁ CENA 750 KČ)

Je to jednodušší, než si myslíte

1. Vyplňte  a odešlete formulář.
2. Zavoláme vám a domluvíme termín konzultace
3. Potkáme se u nás a probereme vše důležité