BROKOLICOVÝ KRÉM

brokolicovy-krem

Proč brokolici?

Brokolice obsahuje mnoho důležitých látek – bílkoviny, vlákninu, draslík, vápník, vitamín C, hořčík, fosfor, beta-karoten, vitamín A a karotenoidy lutein a zeaxantin. Je vynikajícím zdrojem látek, které bojují proti rakovině, pomáhají chránit mozek a zrak a redukují alergické záněty horních cest dýchacích.

Potřebujete:

  • 1 velkou brokolici
  • 1 velkou cibuli
  • 1 velký stroužek česneku
  • 1/2 litru vývaru (nebo vody)
  • 250 ml 33% smetany
  • 1 lžíci ghí (přepuštěného másla)
  • pepř
  • sůl

Jak na to:

  • Rozpusťte ghí, vsypte na kostičky nakrájenou cibuli a orestujte ji.
  • Rozeberte si brokolici na růžičky, stonek pokrájejte na menší kusy a vše opláchněte.
  • K restované cibuli přidejte nejdřív kusy stonku a po pár minutách restování přidejte zbytek brokolice.
  • Zalijte 1/2 litrem vývaru. Jestli nemáte vývar, nahraďte ho vodou. Vařte cca 15 minut (do změknutí brokolice). V závěru vaření přidejte lisovaný česnek.
  • Uvařenou brokolici rozmixujte.
  • Vraťte na sporák, zalijte smetanou, provařte.
  • Dochuťte solí a pepřem.

Tip: Brokolicový krém podávejte s vařeným bio vejcem nebo s pastou z kešu oříšků. Pastu si jednoduše připravíte z kešu a vody – použijte o trochu méně vody než kešu, společně rozmixujte na hladkou pastu. Stačí hrst nebo malá mistička.

OBJEDNEJTE SE NA ÚVODNÍ KONZULTACI

ZA ZVÝHODNĚNOU CENU 200 KČ

(BĚŽNÁ CENA 750 KČ)

Je to jednodušší, než si myslíte

1. Vyplňte  a odešlete formulář.
2. Zavoláme vám a domluvíme termín konzultace
3. Potkáme se u nás a probereme vše důležité