BATÁTOVÉ ŠKUBÁNKY S MÁKEM

batatove_skubanky

Proč batáty?

Batáty obsahují hodně vlákniny a jsou významným zdrojem silných antioxidantů ze skupiny karotenoidů, zejména beta-karotenu. Jsou také bohaté na vitamín A a srdci prospěšný draslík. Obsahují i trochu vápníku a látky s významnými protizánětlivými účinky. Čím je barva sytější, tím budou zdravější.

Potřebujete:

  • 1 velkou batátu
  • 2 lžíce kokosové mouky
  • 5 lžic máku
  • 2 lžíce ghí (přepuštěného másla)

Jak na to:

  • Batáty oškrábejte, nakrájejte na kusy a dejte vařit do hrnce s horkou vodou na cca 20 minut. Když jsou uvařené, slijte vodu a rozšťouchejte šťouchadlem na brambory.
  • Přidejte 2 lžíce kokosové mouky a spojte v těsto.
  • Buď lžící, nebo rukou tvarujte z těsta bochánky, které na talíři posypete mákem a polijete rozpuštěným ghí.

Tip: Kombinace batátů, které jsou sladké, a ghí, které má výbornou mandlovou a nasládlou chuť, je skvělá a jídlo opravdu nevyžaduje přislazovat. Pokud máte rádi chuť sladko-kyselou, můžete si dát ke škubánkům švestkový kompot.

OBJEDNEJTE SE NA ÚVODNÍ KONZULTACI

ZA ZVÝHODNĚNOU CENU 200 KČ

(BĚŽNÁ CENA 750 KČ)

Je to jednodušší, než si myslíte

1. Vyplňte  a odešlete formulář.
2. Zavoláme vám a domluvíme termín konzultace
3. Potkáme se u nás a probereme vše důležité